خورشید گرفتگی سال 93 در 29 اسفند (نماز آیات فراموش نشه)
آخرین خورشید گرفتگی کامل سال 1393 در حالی در روز 29 اسفندماه رخ خواهد داد که این پدیده تنها در مناطق شمال غربی ایران نظیر اردبیل و ارومیه به صورت جزئی قابل مشاهده است.
اسدالله قمری نژاد، منجم آماتور در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا گفت: این خورشید گرفتگی 20 مارس 2015 برابر با 29 اسفند ماه جاری یک روز قبل از زمان تحویل سال 1394 رخ می دهد.
وی با اشاره به جزئیات این پدیده اظهار داشت: این خورشید گرفتگی از شرق اقیانوس اطلس و جنوب دماغه گروئنلند از ساعت 8 و 18 دقیقه به وقت جهانی (UT) آغاز میشود و پس از عبور از اقیانوس اطلس در شمال سیبری به پایان میرسد. بهترین مکان رصدی این پدیده نجومی شمال کشور نروژ، شرق منطقه ایسلند و داخل اقیانوس اطلس خواهد بود و این مناطق طولانیترین مدت گرفت را از دید ناظر زمینی خواهند داشت.
قمری نژاد با تاکید بر اینکه این خورشید گرفتگی از نوع خورشید گرفتگی کامل است، ادامه داد: بیشترین زمان این گرفت دو دقیقه و 47 ثانیه است که در ساعت 9 و 46 دقیقه و 47 ثانیه 20 مارس به وقت جهانی (UT) اتفاق میافتد.
این منجم آماتور، گرفت 29 اسفند را شصت و یکمین گرفت از هفتاد و یک گرفت دوره 120 ساروسی ذکر و خاطر نشان کرد: هر ساروس عبارت است از یک رشته گرفتهای خورشید که به طور معمول هر 18 سال و 11 ماه و هشت ساعت تکرار میشود.
مشاهده خورشید گرفتگی در ایران
وی در خصوص رویت پذیری آخرین خورشید گرفتگی سال 93 در ایران گفت: این گرفت به صورت جزئی در بخشهایی از شمال و شمال غرب کشور قابل مشاهده است.
قمری نژاد با تاکید بر اینکه امکان رصد این پدیده در تهران بسیار کم خواهد بود، ادامه داد: در تهران شروع گرفت از حدود ساعت 13 و 46 دقیقه است و در حدود ساعت 14 و 25 دقیقه خورشیدی گرفتگی به پایان می رسد و بهترین زمان رصد برای علاقه مندان این گرفت در شهر تهران ساعت 14 و 5 دقیقه 29 اسفند به وقت رسمی کشور است.
این منجم آماتور با تاکید بر اینکه در تهران مدت زمان کمی از این پدیده قابل مشاهده است، گفت: در تهران پدیده گرفت در لبه خورشید اتفاق میافتد ولی در شهرهای شمال غرب مانند بخشهایی از ارومیه و همچنین در شهرهایی چون ماکو و اردبیل به خوبی قابل رصد است که در ارومیه بهترین زمان رصد در حدود ساعت 13 و 52 دقیقه خواهد بود.
توصیههایی برای رصد آخرین خورشیدگرفتگی سال 93
قمری نژاد با تاکید بر اینکه رصد این پدیده باید با رعایت کامل استانداردها و اصول ایمنی انجام شود، گفت: متاسفانه بسیاری از افراد بدون توجه به جنبههای ایمنی اقدام به رصد خورشید گرفتگی با چشم غیرمسلح میکنند که نه تنها موفق به رویت پدیده نمیشوند بلکه در برخی موارد مضرات نگاه کردن به خورشید را هم باید متحمل شوند.
وی به مضرات رویت خورشیدگرفتگی با چشم غیرمسلح اشاره کرد و ادامه داد: بیشترین آسیبها در گرفتهای جزئی اتفاق میافتد؛ چرا که تا دقایقی قبل از گرفت کامل بدون فیلتر نمیتوان گرفت جزئی را تشخیص داد و افرادی که در این زمان اقدام به رصد خورشید میکنند، آسیبهای جبران ناپذیری را متحمل میشوند.
این منجم آماتور با تاکید بر ضرورت استفاده از عینکهای مخصوص در زمان رصد خورشید گرفتگی خاطر نشان کرد: رصدگران برای رصد این پدیده از استفاده مستقیم تلسکوپها و دوربینهای دو چشمی پرهیز کنند؛ چراکه لازم است قبل از رصد این پدیده این وسایل به فیلترهای ویژه مجهز شوند و یا رصد به صورت غیر مستقیم انجام شود.
به گفته وی برای عکسبرداری از این پدیده نجومی لازم است تا دوربینهای عکسبرداری مجهز به فیلترهای خاصی باشند تا آسیبهای چشمی به حداقل برسد.
راستی ، نماز آیات یادتون نره
- ۹۳/۱۲/۲۸
- ۲۷۵۰ نمایش